MATKURS

/MATKURS
MATKURS 2017-12-15T12:29:47+00:00

Er du lei av ferdigmat eller tilsynelatende italiensk mat? Vil du bli kjent med de hemmelige triksene bak Italias gode kjøkken?

La oss guide deg i en verden full av spennende retter og skikkelige råvarer. Våre matkurs arrangeres én gang i måneden og består av selvstendige leksjoner. Du bestemmer selv om du vil delta én eller flere ganger. Det kreves ingen forkunnskaper om italiensk mat, og du behøver heller ikke å kunne italiensk. Undervisningen foregår både på norsk og italiensk.

Hver leksjon varer i cirka 4 timer. Sammen med Filippo lager du selv maten og oppdager smaker, farger og dufter som preger det italienske kjøkkenet. Avslutningsvis spiser vi sammen og nyter det vi har laget.

Matkursene her hos Ciao er en flott anledning til å utveksle erfaringer og bli kjent med andre som er interessert i italiensk mat. Du lærer, samtidig som du har det gøy – i en hyggelig, avslappet og uformell atmosfære! Ta gjerne med familie, venner og bekjente!

Kurs 2018

NYE MATKURS FOR VÅREN 2018 STARTER I FEBRUAR

Her kommer noen smakebiter! Datoer og menyer kommer snart!

27. januar 2018 «A lume di candela»

  • fra kl. 11-15
  • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
  • minimum 4 – maksimum 10
  • kr. 1200,-

Overrask din kjære med en romantisk middag.

Lær å lage «Pappardelle con salmone e zucchine” , hjemmelaget «båndpasta» med laks og squash, « Filetto di tacchino in salsa di funghi” , kalkunfilet med kremet steinsoppsaus. Til dessert: “Crostatine alla crema di limone”- små sitronmørdeigsterter

MELD DEG PÅ

10. mars 2018: » I sapori di una volta»

  • fra kl. 11-15
  • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
  • minimum 4 – maksimum 10
  • kr. 1200,-

Retter som dufter og smaker av gamle dager, bondekost og landet. Overrask din familie med nydelig tradisjonsmat.

Lær å lage “Zuppa contadina” italiensk bondesuppe, og “Involtini di verza con salsiccia” kålruletter med italiensk pølse. Til dessert: “Torta rustica di mele”, tradisjonsrik italiensk eplekake

MELD DEG PÅ

21. april 2018: «Picnic con gli amici»

  • fra kl. 11-15
  • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
  • minimum 4 – maksimum 10
  • kr. 1200,-

Hva med en piknik med venner? Overrask dem med italienske smaker i piknikkurven. De samme rettene kan naturligvis serveres til en stående buffé.

Lær å lage “Tortine di verdure “, grønnsaker “muffins”, “Polpettine di tonno e baccalà con insalata di carote” , klippfisk- og tunfiskboller med gulrotsalat, og “Insalata di riso” rissalat. Til dessert: “Spiedini di frutta con crema fantasia”, fruktspyd med dipp

MELD DEG PÅ

Fra våre tidligere matkurs – noen eksempler

Heia Lombardia!

  • fra kl. 11-15
  • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
  • minimum 4 – maksimum 10
  • kr. 1200,-

Lær å lage «Risotto ai funghi», steinsopprisotto, med «Ossobuco», “knoke med hull i”, tykke og møre skiver kalveskank. Til dessert den tradisjonsrike “Torta paesana”, «bondekake», hvor en av hovedingredienser er tørt brød.

Heia Trentino Alto Adige!

  • fra kl. 11-15
  • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
  • minimum 4 – maksimum 10
  • kr. 1200,-

Lær å lage «Maiale alla altoatesina”, svinekjøtt à la Südtirol- vis, med “Crauti”, sauerkraut, og «Patate alla Trentina» poteter à la Trento-vis. Til dessert: “Strudel”