Staff

Margherita Podesta Heir
Margherita Podesta Heir Kursleder og lærer
Margherita kom første gang til Norge som 16-årig utvekslingsstudent. Hun har studert språk og litteratur ved Universitet i Milano og ved Universitet i Oslo. I 1994 stiftet hun Språkskolen CiaO etter ønske fra Den italienske ambassade. I tillegg til å være en dynamisk leder og lærer for Språkskolen CiaO, har hun undervist italiensk som fremmedspråk både i Italia og Norge på alle nivåer. Hun underviser italiensk også ved Ljan skole og Operahøgskolen, og har vært i flere år coach for operasangere ved Operaen i Oslo. Hun oversetter norsk litteratur, film og teater til italiensk og jobber som litterærkonsulent for flere italienske forlag. Hun har skrevet radiokurs for P2 og lærebøker, bl.a. “På vei til Italia” for Kunnskapsforlaget. For hennes innsats som formidler av italiensk språk og kultur ble hun i oktober 2007 utnevnt ”Cavaliere della Repubblica –OSSI” (Ridder av Den italienske republikken)

margherita@ciaoitalia.no

 

Stefano Firrincieli
Stefano Firrincieli Lærer
Stefano har studert medier og kommunikasjon, og journalistikk ved Universitetet «La Sapienza» i Roma, men opprinnelig kommer han fra Ragusa, Sicilia. I Roma har han jobbet som freelance journalist, bibliotekar og ved forskjellige pressekontor. Han har skrevet artikler for flere italienske fagtidsskrifter. Han har også organisert kulturarrangementer i samarbeid med kjente offentlige institusjoner. Siden han flyttet til Oslo, har han jobbet ved CiaO bl.a. som test forfatter og lærer.

Mariano Leotta
Mariano Leotta Lærer

Mariano kommer fra det varme Sicilia selv om hans utseende ser veldig lite siciliansk ut! Han har studert medier og kommunikasjon ved Universitet i Catania og i ti år har han utforsket ulike kommunikasjonsmidler og nærliggende fag (kroppsspråk, tv, didaktikk, italiensk språkvitenskap, reklamespråk). For tiden studerer han psykologi for å fordype seg i aspekter knyttet til språk, følelser og motivasjon. Ordet ”kjedsomhet” er ikke en del av Marianos vokabular. Siden han flyttet til Norge med kona, har han undervist italiensk på videregående skoler og til barn. Mariano elsker å reise, lese, lage mat, bli kjent med nye mennesker og fortelle om Sicilia.

Annalisa Danile
Annalisa Danile Lærer
Annalisa kommer fra en sprudlende italiensk-engelsk familie og er utdannet i språk og litteratur ved Universitet i Torino. Siden 2008 har hun jobbet som språklærer med stort engasjement og entusiasme. Hun har lang erfaring med undervisning i italiensk av både barn og voksne. Hennes største lidenskap, i tillegg til språk og italienskundervisning, er musikk.

Iara Heidempergher
Iara Heidempergher Lærer
Iara har studert medier, språk og kultur, med spesialisering i kommunikasjon ved “Università degli Studi di Milano”. Hun har vært ansvarlig for flere internasjonale prosjekter og kulturarrangementer ved kjente kommunikasjonsbyråer og som freelance. Hun har undervist italiensk i Brasil hvor hun har bodd i fire år. Hun er født og vokst opp i Milano og kommer fra en italiensk – østerisk – brasiliansk familie. Ansvarlig for online kommunikasjon, Facebook, Instagram og lærer.

Filippo Ercole
Filippo Ercole Kokk og matkurs-ansvarlig

Filippo Ercole er en ekte piemonteser, født og oppvokst i hjertet av en region som er kjent for god mat og deilig vin.  Han er en stor vinkjenner og matspesialist og drev sin egen restaurant i Langhe i 15 år før kjærligheten brakte ham til Norge. I Oslo har han fortsatt å lage mat med den samme lidenskap som da han bodde i Italia. Smak på nøttekaken hans og opplev en bit av Piemonte. Flere av våre studenter og deres bekjente har allerede fått oppleve hans kokkekunst og lange erfaring å våre matkurs eller på private arrangementer.

Margrete Austad
Margrete Austad PR- ansvarlig
Margrethe er utdannet i språk og markedsføring ved universitetet i Oslo. Hun har undervist i 13 år og har hatt ledende stillinger i markedsføring de siste 20 årene. Hennes store interesser er mat, vin, språk, kultur – og selvfølgelig Italia! Hun har vært CiaO-student i flere omganger og kjenner skolen godt. Nå har hun sluttet seg til CiaO-familien som konsulent.