Er du lei av ferdigmat eller tilsynelatende italiensk mat? Vil du bli kjent med de hemmelige triksene bak Italias gode kjøkken?

La oss guide deg i en verden full av spennende retter og skikkelige råvarer. Våre matkurs arrangeres én gang i måneden og består av selvstendige leksjoner. Du bestemmer selv om du vil delta én eller flere ganger. Det kreves ingen forkunnskaper om italiensk mat, og du behøver heller ikke å kunne italiensk. Undervisningen foregår både på norsk og italiensk.

Hver leksjon varer i cirka 4 timer. Sammen med Filippo lager du selv maten og oppdager smaker, farger og dufter som preger det italienske kjøkkenet. Avslutningsvis spiser vi sammen og nyter det vi har laget.

Prisen inkluderer absolutt alt: råvarene, undervisning, drikkevarer, kaffe, te og felles middag.

Matkursene her hos Ciao er en flott anledning til å utveksle erfaringer og bli kjent med andre som er interessert i italiensk mat. Du lærer, samtidig som du har det gøy – i en hyggelig, avslappet og uformell atmosfære! Ta gjerne med familie, venner og bekjente!

 Dessverre er våre matkurs foreløpig innstilt på grunn av sykdom.

 Skriv til ciaoskolen@gmail.com hvis du ønsker å bli oppdatert om neste datoer og nye matkurs.

Noen smakebiter fra våre tidligere matkurs

Her finner du noen utvalgte eksempler av våre spennende, morsomme og lærerike matkurs vi startet i 2014.

“Festa con gli amici”

 • fra kl 11 til kl 15 cirka

 • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
 • minimum 4 – maksimum 10

Overrask dine venner med noen smakfulle retter som du kan servere til en stående buffé.

Lær å lage “Tortine di verdure “, grønnsaker “muffins”, “Polpettine di tonno e baccalà con insalata di carote”, klippfisk- og tunfiskboller med gulrotsalat, og “Risotto agli asparagi” risotto med asparges. Til dessert: “Spiedini di frutta con crema fantasia”, fruktspyd med dipp.

Påmeldingsfrist: onsdag 12. september

“For deg som elsker kjøtt”

 • fra kl 11 til kl 15 cirka

 • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
 • minimum 4 – maksimum 10

Lær å lage som forrett “Flan di verdure con crema di formaggio”, delikat grønnsakspudding med ostesaus. Til hovedrett: «Spezzatino con piselli” – mørt oksekjøtt i terninger med erter. Som dessert: «Tortine di carote alla scorza di arancia” – gulrotmuffins med appelsinskall

“For deg som elsker skalldyr/fisk”

 • fra kl 11 til kl 15 cirka

 • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
 • minimum 4 – maksimum 10

Lær å lage som forrett “Insalata di arance”, frisk og velsmakende appelsinsalat. Til primo/første rett «Spaghetti al cartoccio”, saftig spaghetti med skalldyr/fisk i «folje» og som dessert «Pesche ripiene” fylte fersken stekt i ovn.

“A lume di candela”

Overrask din kjære med en romantisk middag.

Lær å lage “Pappardelle con salmone e zucchine” , hjemmelaget «båndpasta» med laks og squash, « Filetto di tacchino in salsa di funghi” , kalkunfilet med kremet steinsoppsaus. Til dessert: “Crostatine alla crema di limone”- små sitronmørdeigsterter

“I sapori di una volta”

 • fra kl 11 til kl 15 cirka

 • Ljan skole, Gladvollveien 35, 1168 Oslo (Nordstrand)
 • minimum 4 – maksimum 10

Retter som dufter og smaker av gamle dager, bondekost og landet. Overrask din familie med nydelig tradisjonsmat.

Lær å lage “Zuppa contadina” italiensk bondesuppe, og “Involtini di verza con salsiccia” kålruletter med italiensk pølse.

Til dessert: “Torta rustica di mele”, tradisjonsrik italiensk eplekake.

Påmeldingsfrist: onsdag 10. oktober

Heia Lombardia!

Lær å lage «Risotto ai funghi», steinsopprisotto, med «Ossobuco», “knoke med hull i”, tykke og møre skiver kalveskank. Til dessert den tradisjonsrike “Torta paesana”, «bondekake», hvor en av hovedingredienser er tørt brød.