“SNAKK ITALIENSK,
OPPDAG ITALIA”.
ITALIENKS LIDENSKAP
SIDEN 1994

Språkskolen Ciao ble stiftet av Margherita Podesta i 1994 etter ønske fra Den Italienske Ambassade. Margherita kom første gang til Norge som 16-årig utvekslingselev og forsto øyeblikkelig at det norske ordet “fest” ikke hadde helt samme betydning som det italienske festa.

Hennes kall i livet er å formidle italiensk språk og kultur. tillegg til å være en dynamisk leder og lærer for Språkskolen CiaO, oversetter hun norsk litteratur, film og teater til italiensk.

Hun har skrevet radiokurs for P2 og lærebøker, bl.a. “PÅ vei til Italia” for Kunnskapsforlaget Hennes motto er: “Når man lærer språk, er det aller viktigste å våge å dumme seg ut og kunne le av det”. Det er hun god til!

Dere sier om oss

Staff

MARGHERITA PODESTA HEIR
MARGHERITA PODESTA HEIRKursleder og lærer
Margherita kom første gang til Norge som 16-årig utvekslingsstudent. Hun har studert språk og litteratur ved Universitet i Milano og ved Universitet i Oslo. I 1994 stiftet hun Språkskolen CiaO etter ønske fra Den italienske ambassade. I tillegg til å være en dynamisk leder og lærer for Språkskolen CiaO, har hun undervist italiensk som fremmedspråk både i Italia og Norge på alle nivåer. Hun underviser italiensk også ved Operahøgskolen, og har vært i flere år coach for operasangere ved Operaen i Oslo. Hun har undervist italiensk ved Ljan skole.

Margherita jobber også som litteræroversetter fra skandinaviske språk, spesielt norsk litteratur, film og teater. Siden 1988 har hun oversatt over femti bøker (bl. annet Karl Ove Knausgård, Carl Frode Tiller, Jon Fosse, Anne Holt, Jo Nesbø,  Erik Fosnes Hansen, Jostein Gaarder,  Henrik Ibsen, Sigrid Undset,, mm).  Hun er en ivrig foredragholder og jobber som litterærkonsulent for flere italienske og norske forlag.

Hun har skrevet radiokurs for P2 og lærebøker, bl.a. “På vei til Italia” for Kunnskapsforlaget. For hennes innsats som formidler av italiensk språk og kultur ble hun i oktober 2007 utnevnt ”Cavaliere della Repubblica –OSSI” (Ridder av Den italienske republikken) og i i september 2022 “Ufficiale della Repubblica” (Offiser av Den italiensk republikken).

STEFANO FIRRINCIELI
STEFANO FIRRINCIELILærer
Stefano har studert medier og kommunikasjon, og journalistikk ved Universitetet «La Sapienza» i Roma, men opprinnelig kommer han fra Ragusa, Sicilia. I Roma har han jobbet som freelance journalist, bibliotekar og ved forskjellige pressekontor. Han har skrevet artikler for flere italienske fagtidsskrifter. Han har også organisert kulturarrangementer i samarbeid med kjente offentlige institusjoner. Siden han flyttet til Oslo, har han jobbet ved CiaO bl.a. som test forfatter og lærer.

IARA HEIDEMPERGHER
IARA HEIDEMPERGHER Lærer og kommunikasjon
Iara har studert medier, språk og kultur, med spesialisering i kommunikasjon ved “Università degli Studi di Milano”. Hun har vært ansvarlig for flere internasjonale prosjekter og kulturarrangementer ved kjente kommunikasjonsbyråer og som freelance. Hun har undervist italiensk i Brasil hvor hun har bodd i fire år. Hun er født og vokst opp i Milano og kommer fra en italiensk – østerisk – brasiliansk familie. Ansvarlig for online kommunikasjon, Facebook, Instagram og online lærer.
LINDA PORCELLINI
LINDA PORCELLINILærer

Linda er født i Rimini, en liten by som ligger ved Adriaterhavet. Da hun var 17 år tok hun sin første reise alene og hun har aldri stoppet siden. Hun har bodd i Spania, Mexico, USA, Ireland og Tsjekkia. Hun studerte språk med spesialisering i tolke og oversettelse og snakker seks språk. Å flytte til Norge var ikke planlagt, men om sommeren i 2018 møtte hun en sjarmerende norsk fyr da hun var på ferie og det var kjærlighet ved første blikk. Linda har jobbet i reiselivsbransjen og som tolk og nå driver hun med forskjellige aktiviteter, blant annet undervisning i italiensk, spansk og engelsk. Lindas mål er å motivere og inspirere andre mennesker.

ANNALISA BARONE
ANNALISA BARONELærer

Annalisa har studert tysk og engelsk språk og litteratur ved Universitetet «L’Orientale» i Napoli. I tillegg, har hun lært seg norsk på egenhånd, siden hun brenner for skandinaviske språk og kultur. I Napoli har hun undervist i engelsk- og italiensk ,  og nå fortsetter som italiensklærer  i Oslo.
Hun har også erfaring innen IT- bransjen og har jobbet som IBM-tekniker for norske kunder.  

 

FILIPPO ERCOLE
FILIPPO ERCOLEKokk og matkurs-ansvarlig
Filippo Ercole er en ekte piemonteser, født og oppvokst i hjertet av en region som er kjent for god mat og deilig vin. Han er en stor vinkjenner og matspesialist og drev sin egen restaurant i Langhe i 15 år før kjærligheten brakte ham til Norge. I Oslo har han fortsatt å lage mat med den samme lidenskap som da han bodde i Italia. Smak på nøttekaken hans og opplev en bit av Piemonte. Flere av våre studenter og deres bekjente har allerede fått oppleve hans kokkekunst og lange erfaring å våre matkurs eller på private arrangementer.